Over Spullendelen.nl

Oprichter Martin Hietkamp over het verhaal achter spullendelen.nl

(Stand-up inspiration, oktober 2011, Groningen)

Wat is Spullendelen.nl?

Spullendelen.nl is een website waar je spullen die je niet (zo vaak) meer gebruikt kunt delen met de mensen die jij vertrouwt (b.v. je buren, vrienden en collega's). Op de Spullendelen.nl website kun je zien wat je in je omgeving en van je vrienden kunt lenen, zelf spullen te leen aanbieden en bijhouden van wie en aan wie je iets hebt (uit)geleend.

Het idee achter Spullendelen.nl

Het idee achter Spullendelen.nl is dat we met z'n allen best veel spullen hebben die we nauwelijks gebruiken. Dat is eigenlijk best zonde. Vaak weten we echter niet van elkaar welke spullen we allemaal op zolder of in de kast hebben liggen.

Spullendelen.nl maakt inzichtelijk wat er in je omgeving allemaal geleend kan worden en biedt een vertrouwde omgeving voor het lenen en uitlenen van spullen.

Door spullen aan elkaar uit te lenen besparen we met z'n allen kostbare grondstoffen en energie die anders nodig zouden zijn voor de productie van nieuwe spullen. Spullen delen is daarom een stuk duurzamer!

Mooie bijkomstigheden: we kunnen elkaar op deze manier veel geld besparen, we leren onze buren weer kennen en het is ook gewoon erg leuk!

Meld je ook aan!

Al meer dan 10114 mensen hebben zich inmiddels aangemeld en er worden al meer dan 14204 spullen te leen aangeboden. Meld je ook aan en nodig ook je buren, vrienden en collega's uit. Want spullendelen.nl gaat echt werken als je buren en mensen die je kent ook meedoen!

Wie zitten er achter spullendelen.nl?

Spullendelen.nl is een idee en initiatief van Martin Hietkamp, vader van 2 prachtige dochters van 4 jaar en 9 maanden waar hij samen met Annemarie voor mag zorgen. In zijn dagelijkse werk is Martin Ruby on Rails webontwikkelaar.

Toen Martin een aantal jaren geleden zijn huis, zolder en garage opruimde, viel hem op hoeveel spullen hij en zijn gezin eigenlijk hebben. Spullen die ze bijna nooit gebruiken en eigenlijk alleen maar stof liggen te verzamelen en ruimte innemen.

Daarnaast viel hem op dat hij en zijn buren, collega's en vrienden vaak ook nog eens dezelfde spullen hebben: iedereen in zijn straat heeft bijvoorbeeld zelf een grasmaaier, een pneumatische klopboormachine (wanneer gebruik je die nou?) en als hij bij collega's en vrienden thuiskomt hebben ze vaak net precies dezelfde boeken en DVD's gekocht.

Dat moet slimmer kunnen dacht Martin. In zijn spaarzame vrije uurtjes, tussen het verschonen van de luiers door, ontwikkelde Martin begin 2010 een eerste versie van spullendelen.nl. Gewoon om te kijken of andere mensen het ook een goed idee vinden, andere mensen te helpen ook bewuster met hun spullen om te gaan en om de wereld een klein beetje mooier te maken.

Sinds de lancering van spullendelen.nl in augustus 2010 hebben al heel veel mensen zich aangemeld en hebben al een heleboel spullen toegevoegd die ze willen delen met hun omgeving en vrienden. Martin is blij verrast met alle positieve reacties en gratis promotie die hij heeft ontvangen (o.a. artikelen, blogs, radio interviews).

Wil je meehelpen

Inmiddels hebben een aantal mensen aangeboden om te helpen van spullendelen.nl een nog groter succes te maken.

Heb jij ook ideeën, of wil je ook meehelpen? Stuur dan een mailtje naar martin@spullendelen.nl. Martin doet alles nog steeds in zijn vrije tijd, dus het kan even duren voordat je antwoord krijgt. Hij leest echter elke e-mail en probeert zo snel mogelijk antwoord te sturen.


Veel plezier met het delen van je spullen op spullenendelen.nl!
het team van spullendelen.nl